[...] i dobra oczywiscie KUPUJ TYLKO 100% EXTRA VERGIN, NAJTANSZE TEGO TYPU WYCHODZA ZA OKOLO 15 ZETA ZA LITR ALBO 0,75 A te ryby nie wystarcza mintaj makrela i tunczyk zawsze w oleju TEN OLEJ Z PUSZEK TO ZWYKLY OLEJ ROSLINNY I TO BARDZO KIEPSKIEJ JAKOSCI, ZAOPATRZ SIE W TRAN JESLI CHCESZ DOSTARCZAC TLUSZCZU RYBIEGO OMEGA-3. Jakie produkty moglbym [...]
[...] możesz z 2 bananki wciąć TRENING po treningu serwatka o ktorej wspomniales 1h później: IVposiłek: kasza/makaron +tuńczyk z wody +oliwa z oliwek Vposiłek: twaróg półtlusty + olej lniany proporcje posiłków ustaw pod ilosc BTW i kcal sniadanie sporo węgli aby zatrzymac nocny katabolizm w każdym posiłku pełnowartościowe białko warzywa dodawaj do [...]
[...] odnośnie orzechów mam dużo migdałów i laskowych orzechów czy moge je dawac do posilków w zamian za oliwe z oliwek czy to nie te same kwasy omega, dodam ze do sniadania daje 10g migdalow 10 laskowych i 10 wloskich,a na kolacje daje lniany olej. Bardziej, jak za zamiennikiem, byłbym za tym, by zarówno oliwę, jak i orzechy do diety włączyć.
obecnie bazuje w diecie na tłuszczach z 2 źródeł zółtka jaj i orzechy włoskie,dodaje tez troche z suplementu omegi 3 moze tak być czy urozmaicic wiecej ? oliwa z oliwek i olej lniany nie za bardzo mi pasuje Zmieniony przez - KabaSss w dniu 2012-11-24 20:42:47
[...] to jest z tą oliwą z oliwek extra virgin (z pierwszego tłoczenia)? Kiedyś polecali mi ją do smażenia..dzisiaj widzę, że ludzie polecają teraz inne oliwy do smażenia. Wyczytałem gdzieś, że taka oliwa najlepiej nadaje się do rożnych sałatek więc czy mogę na niej smażyć? Czy podczas smażenia po prostu przypomina ona zwykły olej i jest bezużyteczna?
Bez dostarczania odpowiedniej ilosci tluszczy nie jest mozliwe normalne funkcjonowanie organizmu. Tluscz ogranicza tez uczucie glodu. Polecam orzechy wloskie, olej lniany, olej rzepakowy tloczony na zimno, tran. Im bardziej bedziej bedziesz mial urozmaicona diete tym lepiej wiec nieskupai sie tylko na oliwie z oliwek i tylko na orzechach wloskich. [...]
Wiem, że olej kokosowy jest rewelacyjny do smażenia a chociażby taka oliwa z oliwek czy rzepak lepiej stosować na zimno Rzepakowego lepiej w ogóle nie stosować, oliwa jest również dobra do smażenia ale do krótkiego i do mniejszych temp. Na zimno to tylko lniany bo nie powinno się go podgrzewać a smalec z tego co czytałałem to taki odpowiednik [...]
Oliwa z oliwek (co prawda najlepiej wysokiej jakości) może być jak najbardziej używana nawet do długotrwałych obróbek termicznych. Za świetny przykład mogą posłużyć badania w których użyto oliwy z oliwek do wielogodzinnego smażenia. Olej ten jest bogatym źródłem silnych przeciwutleniaczy w związku z tym charakteryzuje się wysoką odpornością na [...]
[...] wielkiej wagi pod kątem spalania tkanki tłuszczowej. Może być fajnym dodatkiem, natomiast z pewnością nie będzie to czynnik determinujący. Co do powyższego - smażenie na oleju rzepakowym, czy oliwie z oliwek to raczej słaby pomysł. Więc dyskusja tutaj pomiędzy tym tłoczonym na zimno, a rafinowanym jest raczej zbędna, bo na jedno wyjdzie w [...]
co jest waszym zdaniem bardziej wartościowym źródłem tłuszczu? oliwa z oliwek czy olej z pestek winogron? bo w podobnej cenie jest i tak się zastanawiam wlasnie
Jeżeli chodzi o tłuszcze to ważniejsze będą proporcje kwasów tłuszczowych niż sama ilość tłuszczów. Tłuszcze to głównie jednonienasycone i wielonienasycone a głównie oliwa z oliwek i olej lniany 50%/50%. Nasyconych raczej nie ma czasami jedynie trochę z szynki wieprzowej. nasycne też muszą być, proporcje 1;1;1, nasycone znajdziesz np w smalcu
Teeija oliwę z oliwek stosuj na zimno - do surówek. Do obróbki termicznej smalec, olej kokosowy, masło klarowane. Jakbyś piekła gęś czy kaczkę, to zlej sobie cały tłuszcz, który się wytopi i używaj potem do pieczenia i smażenia.
[...] kwasów tłuszczowych omega-6. Na podstawie Twojej mało precyzyjnej odpowiedzi ktoś może wywnioskować, że nie będzie problemu, jeśli w diecie zastąpi oliwę z oliwek (nie będzie spożywał jej wcale) na olej z pestek winogron (będzie spożywał tylko taki olej), dlatego skasowałem Twoją wypowiedz. Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-08-26 20:54:03
[...] wieprzowe *piersi z kurczaka/indyka *rybki - szczególnie wędzoną makrelę, którą uwielbiam, ale tutaj uważaj na ryby pakowane w puszkach, wybieraj te w sosie własnym albo oleju, wystrzegaj się sosów pomidorowych, bo mają sporo WW, podobnie jak ketchup - na czas diety "out" *kabanosy *tłuste kiełbasy z wiarygodnych źródeł tzn. wiem, [...]
PODSUMOWANIE DNIA 15 DIETA Kolejny dzień upłynął pod znakiem diety trzymanej w 100% Wklejam foty kilku dzisiejszych posiłków: łosoś wędzony na zimno + warzywa pierś indyka + warzywa + olej lniany mintaj + warzywa + oliwa z oliwek A na wieczór Easy Body Protein Powder smak truskawkowy -> dla mnie pycha TRENING Wykonałam dziś trening [...]
jajka są dobre, zamiast szynki wiejskiej polędwice z indyka, zamiast kajzerek ciemne pieczywo, zamiast sera topionego i gouda biały chudy, mleko 0,5 %, płatki daj na śniadanie ale owsiane, co do oliwek to nie wiem, dodaj omega3, olej lniany, oliwa z oliwek.